’Jaja, zo ga je met een ingebeelde hemel alsnog naar de hel! Kijk maar uit, want je kan weleens helemaal verkeerd uitkomen met dat evangelie van jou! Nee wandel eerst maar eens de weg van bekering, en misschien zal het je gegeven worden……’
Zo probeert men uit orthodoxe hoek te ontnuchteren. Dit veronderstelt echter wel een activiteit (werken) van de mens, alvorens God misschien in je leven ingrijpt. Alleen, zei de Heer Jezus niet aan het kruis: ‘het is volbracht?’ Toen was dat gedaan wat moest gebeuren en Hij gaf de geest en werd in een graf gelegd. God wekte Hem op, in de derde dag. Hij leeft! En de diepe betekenis van dat geweldige gebeuren, dat 2000 jaar geleden plaats-vond, wordt door Paulus uitgebreid besproken in zijn brieven. De hel? Die ondergaan mensen hier vaak op aarde. Auschwitz was de hel op aarde. Door demonische mensen geschapen. God kan zoiets niet scheppen.
Soms gaat God wel met mensen door hele moeilijke tijden, zoals die nu vlak voor de deur staan, de slotfase van deze tegenwoordige boze eon (Grieks: aioon).  Dat wordt een hele moeilijke tijd. Vandaag de dag al lijden onnoemelijk veel mensen honger, ziektes, over-stromingen en zo voorts. Maar het gaat nog erger worden, het zijn de geboorteweeën, die het komende koninkrijk van Christus inluiden.
Sinds Golgotha en open graf gaat het echt niet meer om de prestaties van de mens. Wat God en Zijn zoon presteerden, dáár gaat het om! Geloof dat evangelie! Het gaat Goddank niet om de eigen werken van de mens. Een mens hoeft niet braaf te zijn, of zich te houden aan allerlei inzettingen en voorschriften van mensen. Het gaat om gelóóf. Dat heeft een geweldige uitwerking in je leven! Vertrouw God voor vandaag en morgen, je zult nooit beschaamd uitkomen! De toekomst is in Gods hand! Het beste komt nog!