‘Ja dat zeg je nou wel, maar in mijn situatie is het heel moeilijk’. ‘Weet jij wel welk lijden ik in mijn leven meemaak’? ‘Jij wil zeker vluchten uit deze wereld.’
Ook dit zijn reacties, die mensen misschien geven, als je hardop nadenkt over de terug-keer van Christus Jezus en alles wat daarna gaat gebeuren.
Paulus is ook een praktisch mens, al hebben sommigen hem misschien wel beschuldigd van ‘luchtfietserij’, of ‘met het hoofd in de wolken lopen’. Als we in Kolossenzen 3 verder lezen, dan zien we, dat het een prima uitwerking heeft, als de gelovige bezig is met de dingen die boven zijn. ‘Doodt dan de leden die op de aarde zijn’, schrijft hij indringend, ‘hoererij, onreinheid, kwade begeerte en de hebzucht’, want dat is allemaal afgodendienst en klopt absoluut niet met je geestelijke situatie. Paulus schreef vlak ervoor in vers 3 ‘want jullie stierven’ waarmee hij nog even terugwees op 2:11-15. Je bent als gelovige immers dood voor de zonde, de wet en de wereld! Wat zit je dan nog die oude mens uit het graf te halen! Kijk, als je je dat bewust bent, dan heb je niet zo’n trek meer in die wereld, dan verlang je naar Hem, die je Heer en redder is. ‘Ja, dat zijn ook erge dingen, en dat wil ik ook absoluut niet, maar hoe sta je dan in het dagelijks leven?’ Als je nu eens verder leest in Kolossenzen 3, dan ontdek je, hoe dat leven eruit ziet. Vers 8-23 spreken heel praktisch. Eén ding: vat deze verzen niet op als wetten, maar als liefdevolle adviezen van de apostel. En natuurlijk werken ze als een spiegel, je kijkt erin, en misschien schrik je heel even, maar spreek er dan met Vader over, die is met je op weg en geeft je de groeimiddelen….ja natuurlijk….in Zijn woord!