‘Ik vind het ook wel moeilijk, dat God die hele schepping door lijden heen laat gaan, dat bijvoorbeeld onschuldige kinderen in Afrika vanaf hun geboorte te maken hebben met honger en dergelijke’. Dat is ook bijna niet om aan te zien, hongerige kinderen in Afrika en andere delen van de wereld. Mensonwaardig. Er zijn aan de andere kant structuren in de wereld die dit bewust zo in stand houden. Uiteindelijk lezen we met Paulus mee en stellen vast, dat God heel die schepping ondergeschikt heeft gemaakt aan vruchteloosheid of resultaatloosheid.
Dat is voor ons soms zwaar te verteren. Dan heb je de Schrift nodig, om opnieuw het evangelie tot je hart te laten doordringen. De geweldige woorden die Paulus opschreef.
Gelukkig is het lijden beperkt. In tijdsduur en intensiteit. Er liggen zoveel beloften van een geweldige toekomst met God. Zo rijk.
God gaat Zijn weg met deze wereld. En deze wereld is vanuit God bezien goed, omdat de situatie waar de wereld nu in is, precies zoals God gewild heeft. Dat lijkt raar, gezien alle lijden en verdruk-kingen die er zijn. Maar het is een fase in Zijn plan. Het werkt toe naar Zijn einddoel.
Al het kwaad, al dat afwijken van God, het moet er toch zijn. Het kan niet anders, nu.
Maar het gaat wel veranderen! God zál Zijn beloften waarmaken! Ze zijn allemaal ‘ja en amen’ in Christus Jezus! Het is slechts een kwestie van een korte tijd. Dan komt de Heer in de lucht en zal Hij ons wegrukken! Heeft u weleens erover nagedacht, dat Christus zelf uitkijkt naar het moment, dat Hij Zijn lichaam tot zich zal roepen? En daar waarschijnlijk heel erg naar verlangt? Tot dat moment gaan wij mogelijk een diepe weg. In elk geval: in elk leven is er lijden. Maar Hij zegt, dat Zijn genade genoeg en dat Zijn kracht in onze zwakheid wordt volbracht. Dus onze zwakheid is voor Hem de gelegenheid om Zijn kracht te tonen! Mooi he