Volgens dr. Ernest L. Martin (in 2002 overleden) kun je mede aan de hand van astronomische verschijnselen vaststellen, dat de Heer Jezus op 3 april 33 A.D. gekruisigd werd, op die dag was er een zonsverduistering. Dat is heel opmerkelijk,
en zou kloppen met de verschijnselen die in de Schrift staan. 3 uur lang duisternis
over heel het land (Israël) van 12 uur tot 3 uur ’s middags door een eclips. Het was heel duidelijke uiting in de schepping van de geestelijke duisternis waarin de mensheid beland was.
Zij (die mensheid) kruisigden de heilige Zoon des mensen, in wiens mond geen bedrog werd gevonden. Aan Hem kleefde geen zonde, Hij werd tot zonde gemaakt. Wat was Gods reactie hierop? De mens doodde Hem, God wekte Hem op uit de doden! Gods wraak op de ergste zonde, die de mens kon begaan, was het opwekken van Zijn geliefde zoon uit de doden! De Heer had Zijn eigen leven gegeven voor heel die mensheid, die Hem niet moest, vijandig tegen Hem was.
Gods antwoord op die vijandschap was onmetelijke liefde, waardoor uiteindelijk de ergste vijand in aanbidding de knieën zal buigen voor die grote God, die uiteindelijk alles in allen zal zijn! Allen zullen zich vol vreugde (genade) in het hart onderschikken
aan Hem, die liefde is, en dat aan alle kanten heeft laat zien.
En die Zoon des mensen gaat na twee profetische dagen (van 1000 jaren) terugkeren naar deze aarde, nadat Hij eerst het lichaam van Christus heeft weggerukt van deze aarde, en er een periode van grote druk en benauwdheid over de zonen van Jakob is gekomen. Niettemin: Hij komt! En Hij zal niet lang meer op zich laten wachten, Hij kijkt er naar uit!