Naast de gisteren genoemde drie vijanden van God en Zijn volk, komen er in de Schriften meer naar voren, die ook profetisch wijzen naar de despoot van de eindtijd: denk aan Haman, die het duistere plan bedacht om het volk uit te roeien. Hoe wonderlijk gebruikte God Ester en Mordechai om het volk te redden!
Maar, terug naar nu: het getal 666 in Openbaring 13:17,18 moet berekend worden.
Dat het ook de getalswaarde van de naam van het beest is, is slechts een bijkomende bevestiging dat het om dat beest gaat.
Het getal 666 was het geheime symbool van oude heidense mysteriën, verbonden met de aanbidding van de satan. Heden ten dage is het de verbindende schakel tussen die oude heidense mysteriën en de opleving ervan in de afgelopen paar honderd jaar en vindt uitwerking ervan o.a. plaats in de new age. Het streven in de wereld is gericht op het samenvoegen van de religies tot één grote wereldreligie. Dit streven naar eenheid is het kenmerk van de eindtijd, die zal uitlopen op wereldwijde aanbidding van het beest en het beeld van het beest. Ook het streven binnen de in 1948 met geld van Rockefeller opgerichte wereldraad van kerken (nadat John D. Rockefeller jr. in 1919-1920 de Interchurch World Movement – de Interkerkelijke wereld beweging – oprichtte) is gericht op de eenheid van alle religies.
De Rooms-Katholieke kerk werkt heel nauw samen met deze wereldraad, waarin meer dan 300 kerken vertegenwoordigd zijn.
De Griekse letter s (getalswaarde: 6) staat voor een stigma of een brandmerk, waar destijds de slaven, het vee en soldaten mee gemerkt werden door hun eigenaars of meesters. Het woord stigma komt van een Grieks werkwoord (stizo), dat ‘prikken’ of ‘branden met heet ijzer’ betekent. En toegewijde mensen brandmerkten zich met het brandmerk van hun god, om aan te geven, dat zij bij die of die god hoorden. Vooral dit laatste laat een verband met Openbaring 13:17,18 zien!