‘De hele geschiedenis en toekomst van de mensheid draait om twee mensen.’ Twee mensen maar? En al die volkeren dan, die toch heel wat tot stand hebben kunnen brengen? En vandaag de dag, die miljarden mensen, hebben die dan niets in te brengen? Ja dat lijkt allemaal heel wat, maar wat twee mensen deden, is beslissend in de hele geschiedenis.
Als gelovige weet je, dat Adam de voorvader van de hele mensheid is. Zijn zondigen was de oorzaak van het vele zondigen, dat we vandaag de dag in de wereld zien. De mens is stervende en kan niet anders dan zondigen. En als laatste Adam kwam Jezus Christus in deze wereld, en Zijn werk brengt redding van de dood en de zonde voor allen, die in Adam zijn en waren, dus heel de mensheid! Paulus schrijft dat helder op in Romeinen 5:18 ‘
Derhalve, gelijk het door één daad van overtreding voor alle mensen tot veroordeling gekomen is, zo komt het ook door één daad van gerechtigheid voor alle mensen tot rechtvaardiging ten leven. De apostel trekt hier volkomen logisch, er is geen speld tussen te krijgen, de conclusie uit het voorgaande gedeelte. De veroordeling over alle mensen is universeel, geen ontkomen aan. De Heer Jezus Christus kwam onder dit oordeel, want Hij werd tot zonde werd gemaakt (2 Corinthiërs 5:21). Daarmee komen alle mensen uiteindelijk vrij, zij zullen leven! Wat een evangelie! Grote verwachting voor heel de wereld! Troost voor hen, die verdriet hebben om hun ongelovig gestorven familieleden en vrienden! Er zal een heerlijk weerzien zijn in de toekomst!