Tijd is een factor waar we allemaal mee te maken hebben. We zeggen vaak, dat wij geen tijd hebben. Dat hebben we wel, maar het komt ons dan en dan niet goed uit. We zoeken een beter moment. We zeggen ook wel tegen elkaar: ‘het was te laat’ of ‘ik was de tijd vergeten’ of ‘ik was net op tijd’. Soms hebben we geen goede timing, dan doen we iets op het verkeerde moment. Of iets komt voor ons gelegen, het verkeerde tijdstip.
Het merkwaardige is, dat God boven of buiten de tijd staat. Hij heeft de tijd zelfs gemaakt, zoals Hij alles gemaakt heeft, want Hij is de schepper van alles. En omdat Hij de grote schepper van alles is, weet Hij ook precies het juiste moment te kiezen voor bepaalde gebeurtenissen.
Zo werd de Heer Jezus geboren uit een vrouw, onder de wet, en dat was, toen de volheid van de tijd gekomen was! Exact op het juiste moment (in overeenstemming met de profetie van Daniël 9:24-27), exact de juiste locatie (Bethlehem, Micha 5:2). God doet de dingen op tijd.
Ook in uw, jouw en mijn leven. Hij is nooit te vroeg of te laat, altijd precies op tijd! Het leven hangt van toevalligheden aan elkaar, zeggen sommigen. Nou, het valt ons toe…..uit Gods hand!
God regisseert perfect alles op Zijn tijd. Dat het voor ons weleens niet uitkomt, is wat anders. God werkt Zijn programma af, en dat is gericht op de mens, om die tot Zijn hart te brengen.
We verwachten grote dingen, die op het punt staan te gebeuren. Het zal op Gods tijd zijn, maar als u het aan mij vraagt: de klok van God tikt door…..tot voor ons de bazuin gaat, ook dat zal precies op tijd zijn: ‘uit het komen van de toorn (beter: verontwaardiging)’, en het is: ‘Hij heeft ons niet gesteld tot toorn (verontwaardiging), maar tot verkrijgen van redding, door onze Heer Jezus Christus’
(1 Thessalonicenzen 1:10; 5:9,10).
Geweldig he, zo’n nauwkeurige God!