Gisteren verklaarden 27 EU-ministers, waaronder de Nederlander Maxime Verhagen, dat Jeruzalem de hoofdstad van zowel Israël als een Palestijnse staat moet zijn. De EU, onlangs ook Obama, heeft de mogelijkheid uitgesproken zelfs eenzijdig een Palestijnse staat af te roepen. Tegelijk lijken de spanningen –die er altijd waren sinds 1948- verder op te lopen. Zware bomaanslagen in Bagdad en in Pakistan. Stel dat Israël in januari volgend jaar toch overgaat tot het bombarderen van kernreactoren in Iran, dan kan dat op zijn minst uitlopen op een (kleinschalige) regionale oorlog.
De Heer Jezus zei: ‘jullie zullen horen van oorlogen en van geruchten van oorlogen ….maar dat is het einde nog niet’ (Mattheüs 24:6).
Als er een overeenkomst (verbond) in zicht komt, waarbij ook over een periode van 7 jaar gesproken wordt, lijkt de tijd nabij dat de 70e jaarweek van Daniël 9:24-27 gaat beginnen. Wij weten niet, of dat iets is wat wij in de berichten gaan lezen. Het is mogelijk, dat wij eerst door de Heer snel weggenomen worden.
Paulus wist van twee mogelijkheden, leven of sterven. Het zou allebei tot eer van Christus zijn. Hij verlangde naar de derde mogelijkheid: heen te gaan (met de bazuin van God) en losgemaakt te worden (van deze aarde). Wij verlangen daar ook naar!
Geweldig, Hem te ontmoeten, in de lucht, met een hemels lichaam. Deze grote toekomst is dichtbij! Hij gaat de overstijgende rijkdom van Zijn genade en mildheid door ons heen tonen aan de hemelingen (Efeziërs 2:6,7) in de komende eonen!
Werkend, Hem dienend Hem verwachten (1 Thessalonicenzen 1:9,10), die ons bergt uit het komen van de toorn!
Het zal onze verwachting vér overtreffen, door Hem geliefd van vóór de eonen, schenkt Hij ons dan overvloedig leven, licht, heerlijkheid!