In het decembernummer van De Oogst staat een interview met drs. Jan van Barneveld, die al 40 jaar artikelen over Israël schrijft en dat volk van harte liefheeft. Hij doet een aantal opmerkelijke uitspraken over de huidige situatie in de kerken en gemeenten.
‘In kerken en ook in veel evangelische gemeenten is er nauwelijks interesse voor het profetisch Woord, als straks de laatste bazuin klinkt, denken ze dat er een fanfare-korps voorbijkomt’.
Dat is helder. Daarom is het zaak in deze eindtijd Zijn woord ook op de profetieën over Israël en de volkeren te onderzoeken! Maar hij zei nog meer.
Als hij het heeft over leiders, die vooral bezig zijn met hun eigen profilering, zegt hij:
‘Slappe leiders worden dictators’, waarschuwt hij. ‘En alle reuzen in de bijbel gaan dood’. ‘De kerk gaat van geleuter tot geleuter steeds voort. Leiders zijn vooral met zichzelf en hun eigen discussiepuntjes bezig. Ze kletsen eindeloos over de evolutie-leer, psalmen en gezangen en de doop. Tamelijk vrijblijvende onderwerpen die wel min of meer belangrijk zijn, maar tot een enorm formaat worden opgeblazen. De kerk barst van de kleine baasjes, daarom barst zij zo snel uit elkaar’. We verliezen de focus op het wezenlijke: Jezus Christus en die gekruisigd. En ook: Jezus Christus die komt!’ (Uit: De Oogst, blz.16-18, decembernummer 2009).
Ook dat is helder. Daarom is het zaak ons tot de Schriften te wenden en onder-zoeken waar we staan in de tijd. Ik denk, dat het voor veel gelovigen vaststaat, dat wij in de laatste fase van de eindtijd zitten en dat de bazuin van God naar 1 Thessa-lonicenzen 4:13-18 binnenkort gaat klinken.
Het is goed, je dat bewust te zijn, in alle dingen die je doet. Dit besef doet je nuchter tegen de dingen aankijken, en vooral: uitzien naar Hem, die komt!