De eenheid van de geest omvat alle gelovigen van deze tijd, waarin het lichaam van Christus geroepen wordt.
De geroepenen zijn ook uitgekozen vóór de nederwerping van de wereld.
Zij zijn ook tevoren gekend en tevoren bestemd.
Waarvoor? Tot gelijkvormigheid aan het beeld van de Zoon!
Zij, wij, zullen dezelfde heerlijkheid uitstralen als de Zoon zelf! Dat is moeilijk voor te stellen, maar Gods woord zegt het en dat is voldoende.
Omdat Zijn geest nu al in ons woont, kunnen wij dezelfde trekken als de Zoon vertonen in liefde, vreugde, vrede, geduld, zachtmoedigheid, kortom: de vrucht van die geest in ons leven van elke dag!
God zet al die gelovigen bij elkaar in dat ene lichaam. Steeds waar gelovigen bij elkaar komen (vanzelfsprekend rondom Gods woord) is er een uitdrukking van het lichaam van Christus, de uitgeroepenen. Al die gelovigen zijn één. God zij dank hoeven zij die eenheid niet van buitenaf te fabriceren of op te leggen.
Wij bewaren de eenheid van de geest met de band van de vrede, ongeacht de verschillen van inzicht over diverse onderwerpen. Die verschillen zijn er nu eenmaal,
maar die verstoren de eenheid van de geest niet. Alle pogingen om in een geloofs-groep leerstellingen te handhaven om zo (naar buiten toe) een eenheid te vormen, zijn bij voorbaat gedoemd te mislukken. Zulke pogingen ontkennen juist de eenheid van de geest!

Waar een groep gelovigen al te veel één persoon (en de conclusies die hij uit het woord trekt) gaat volgen, bestaat het gevaar, dat de eenheid van de geest niet langer bewaard wordt. De gelovige is zelf verantwoordelijk, het gesprokene uit de Schrift te toetsen aan de Schrift zelf en wat die Schrift zelf zegt, te geloven. Op die manier volg je geen mens meer, maar de Heer, Christus Jezus.

Wij geloven God op Zijn woord!