‘Tsjonge deze boodschap van genade gaat wel diep zeg.
De aanstoot van het kruis, daarover wordt volgens mij weinig gesproken.’
Zou eigenlijk vaker kunnen. Wees blij dat de genade van God een einde maakt aan alle pretenties van de mens. Het bevrijdt je namelijk van een lastig persoon: jij zelf.
‘Ja, als je verlost bent van de gedachte dat je zelf toch wel een heleboel moet om welke reden dan ook, dan is het alsof er een last van je schouders glijdt.’
Juist. En daarom zei de Heer Jezus ook tegen Zijn vermoeide en belaste –want gebukt onder de talloze regels van hun religieuze, wettische leiders- volk:
‘Komt allen tot Mij, jullie die vermoeid en belast bent, en neemt Mijn juk op je, want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht’ (Mattheüs 11:25-30).
Heerlijk, deze genadevolle woorden van onze Heer en Redder! Hij legt geen zware last op je schouders. Hij is niet wettisch. Bij Hem is het nooit ‘wet op wet, regel op regel, hier wat daar wat’, nee, Híj geeft je alles wat je nodig hebt en gaat met je mee, altijd in genade.
En kun je iets doen in het werk van de Heer? Wees dan dankbaar voor de genade die Hij daarvoor geeft. Hij geeft alle kracht die nodig is voor dat werk!
Alles voor ons (en de hele wereld) het resultaat van Zijn werk, van Zijn dood en Zijn opstanding, terwijl Hij nu aan de rechterhand van de Vader voor ons bidt en pleit!
Hij, Christus Jezus, wat een Heer!